En av världens mest innovativa företag, Tesla, har satsat på Barrikade beläggningar i flera av sina bilverkstäder i Norge. Både på Brumundal, i Tromsö, i Bergen och i Trondheim har man valt industrigolv från Hesselberg Bygg.  Det skall också installeras i Drammen inom en snar framtid.

I samtliga fall har man valt varianter av Barrikade EP Multi, med olika tjocklek beroende på typ av belastning, och i ett fall med ett flexibelt membran för att ta upp rörelser i underlaget. Halkskydd byggs in i beläggningen och kan erhållas allt ifrån mycket fint till väldigt grovt. Här får man värdera krav på ytstruktur (säker arbetsmiljö) och slitstyrka (beroende på vilken trafik det skall vara på de olika ytorna), kontra städbarheten. Barrikade golvsystem har låg emission och passar därför bra i Teslas miljöprofil.

Hesselberg Bygg  har haft ett utmärkt samarbete med Archiment i Holland om de här projekten som lägger stor vikt på att erbjuda lösningar som är anpassade för de specifika kraven på vart projekt.

Läs mer om Barrikade system för verkstäder